Ulaştırma Teknikeri olmak için hangi bölüm okunmalı?

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri bölümünde, 2 yıllık eğitim verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 120 AKTS haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir. Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri bölümü için sadece TYT sınavı gerekmektedir.

Ulaştırma okuyunca ne olunur?

Havayolu şirketleri, gümrük işleri yapılan firmalarda, posta teşkilatı, havayolu ve karayolu kargo şirketlerinin ulaştırma ve lojistik bölümü mezunu kişiler çalışmaktadır. Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı olarak çalışan kurum ve kuruluşlarda da mezun kişilere iş olanakları bulunmaktadır.

Lisede Ulaştırma Bölümü Nedir?

Lojistik, taşıma, depolama, gümrük ve diğer tedarik zinciri prosedür işlemlerini yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Ulaştırma hizmetleriyle, ürün veya hizmetler hedef pazarlara daha ekonomik ve hızlı bir şekilde ulaştırılmaktadır.

2 yıllık ulaştırma ve trafik hizmetleri ne iş yapar?

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri bölümü; mühendis denetiminde karayolu, demiryolu, havayolu, liman, tünel, metro (raylı taşıma yolu) gibi yapıların projeye ve şartnameye uygun olarak yapılması, onarılması veya işletilmesi çalışmalarını yürüten meslek elemanlarını yetiştiren bir önlisans programıdır.

Ulaştırma ve trafik Hizmetleri nedir maaşları?

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümü mezunları maaş aralığı 4500 TL ile 6000 TL arasında değişmektedir. Bir senelik deneyime sahip bir ulaştırma teknikeri 4500 TL maaş alırken iki yıl deneyimli bir tekniker 5000 TL, üç yıl deneyimli bir tekniker 5500 TL, dört yıl deneyimli bir tekniker ise 6000 TL maaş almaktadır.

2 yıllık sivil hava ulaştırma işletmeciliği ne iş yapar?

Bu bölüm mezunları genel anlamı ile sivil havacılık ile ilgili olan her türlü hizmet ve görev de çalışabilmektedir. Çalışabileceği kurumlara örnek olarak Türk Hava Yolları, Ticari Havayolu Şirketleri, Hava Harp Okulu, Hava İkmal Bakım Merkezleri gibi kurumlarda çalışabilmektedirler.

Neden Ulaştırma Mühendisliği?

Ulaştırma mühendisleri, insanların ve malların güvenli, ekonomik ve zamanında hareket etmesini sağlamak için çalışırlar. Enerji ihtiyaçlarının, bütçe kısıtlamalarının ve çevresel kaygıların ele alınmasını içerebilecek yeni özel ve toplu taşıma projelerinin tüm yönlerinde yer alabilirler.

Ulaştırma Hizmetleri lise mezunu ne iş yapar?

Ulaştırma ve Lojistik Bölümü Mezunu Ne İş Yapar? Bu bölüm mezunları, ulaştırma ve lojistik alanlarında gerçekleştirilmekte olan faaliyetlerin verimi artırmak, ortaya çıkması olası problemlerin giderilmesi adına çalışmalar gerçekleştirirler.

Ulaştırma lisesi nedir?

Tanımı: Lojistik elemanının sahip olduğu, taşıma, depolama, gümrük ve diğer prosedür işlemlerini yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Ulaştırma Hizmetleri alanında lojistik mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Ulaştırma Teknikeri olmak için hangi bölüm okunmalı?
Scroll to top